Zaključen popis birača za manjinske izbore

Slika /slike/shutterstock_96835390.jpg

Pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a  prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora, 31. svibnja 2015. godine, dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje. 

Ministar uprave Arsen Bauk donio je rješenje o zaključivanju popisa birača za izbore za članove vijeća i za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koji će se održati u nedjelju 31. svibnja 2015. godine.

Ukupno 278.932 birača upisano je u popis birača za izbore za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave,  odnosno 24.399 birača upisano je u popis birača za izbore za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave  po općinama, gradovima i županijama.

Pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a  prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora, 31. svibnja 2015. godine, dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).
 

Pisane vijesti | Nacionalne manjine