Suradnja Ministarstva uprave i Centra za stručnost i dobro upravljanje Vijeća Europe

  • Slika /slike/2019/04 travanj/174.2019/adeb5bcd-ebcb-4f13-b15a-0adc66998a32.jpg
  • Slika

Ministar uprave Lovro Kuščević danas je u radni posjet primio direktoricu Centra za stručnost i dobro upravljanje Vijeća Europe Alinu Tatarenko.

Nastavno na posjet ministra Kuščevića Strasbourgu gdje ga je primio glavni tajnik Vijeća Europe Jeppe Tranholm-Mikkelsen, nastavlja se suradnja između dviju institucija na temu decentralizacije lokalne i regionalne samouprave.

Tijekom dana održano je nekoliko radnih sastanaka, između ostalog s državnom tajnicom Josipom Rimac, s naglaskom na projekt Optimizacije sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave koje je Ministarstvo upravo potpisalo u prosincu 2018. godine s ciljem prikupljanja svih relevantnih podataka o jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave na jednom mjestu. Također, razvrstat će se jedinice po pravednim kriterijima te će se propisati jasni kriteriji svakoj jedinici za poboljšanje postojećeg sustava s vremenom trajanja i potaknut će se udruživanje jedinica u obavljanju pojedenih aktivnosti, jačat će se uloga jedinica lokalne i područne samouprave u decentralizaciji javne uprave.

Iskazan je interes za suradnju i razgovara se o mogućnostima na koji se način i Vijeće Europe može uključiti u navedene projektne aktivnosti. 

 

Pisane vijesti