Studijski posjet službenika Agencije za državnu upravu Republike Makedonije Ministarstvu uprave Republike Hrvatske

  • Slika /slike/2018/08 kolovoz/Studijski posjet/Studijski posjet 1.jpg
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu uprave započela četverodnevna studijska posjeta sudionika projekta „TAIEX“.

Projekt „Tehnička pomoć i razmjena informacija (Technical Assistance and information Exchange)“, pod akronimom „TAIEX“, alat je Europske Komisije koji pruža kratkoročnu, ravnopravnu pomoć državnim tijelima središnje vlasti u zemljama korisnicama, koje ispunjavaju uvjete kako bi ih se podržalo u razumijevanju, konvergenciji, implementaciji i izvršenju EU zakona, politika i standarda.

Ministarstvo uprave domaćin je ovog studijskog posjeta koji je organiziran u suradnji sa Europskom komisijom.
 
Sve nazočne u ime Ministarstva uprave pozdravila je državna tajnica Ministarstva uprave Katica Prpić koja je sudionike studijske posjete ukratko upoznala s projektima i radom Ministarstva te je nazočnima zaželjela uspješan rad.

Studijska posjeta trajat će četiri dana, u razdoblju od 3. do 6. rujna 2018., tijekom kojih će direktor Agencije za državnu upravu Republike Makedonije Spase Gligorov sa suradnicima posjetiti Ministarstvo uprave gdje će imati priliku upoznati se sa postupcima zapošljavanja u javnim institucijama kako bi razmotrili zakonodavstvo, vidjeli administrativne procedure i primjere najbolje prakse.

Stručne prezentacije predstavnicima Agencije za državnu upravu Republike Makedonije prezentirati će službenici Ministarstva uprave, Ministarstva financija, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Zagreba.

Pisane vijesti