Studijski posjet Premijerskog nadzornog tijela Rumunjske Ministarstvu uprave

  • Slika /slike/2019/05 Svibanj/Rumunjska/10a.jpg
  • Slika
  • Slika

Predstavnike Premijerskog nadzornog tijela Rumunjske, na čelu s državnim tajnikom Constantinom Robuom, u ime Ministarstva uprave pozdravila je državna tajnica Josipa Rimac.

„Iskrena mi je čast i zadovoljstvo jer ste unutar projekta 'Učinkoviti mehanizmi za administrativni nadzor i prevenciju korupcije', uz Portugal i Francusku, za studijski posjet odabrali i Republiku Hrvatsku kao jednu od zemalja čije primjere želite vidjeti“, kazala je državna tajnica Rimac u uvodnom obraćanju.

Govoreći o Upravnoj inspekciji državna tajnica Rimac je naglasila kako se radi o jednom dobrom primjeru sustava koji je doživio zakonske izmjene prije godinu dana, a koji je tijekom studijskog posjeta predstavljen gostima iz Rumunjske. 

Uz ustrojstvo, djelokrug i tijela nadzora upravne inspekcije te pozitivne učinke digitalizacije u radu upravne inspekcije, načelnici sektora Ministarstva uprave predstavili su i organizaciju sustava državne uprave u Republici Hrvatskoj; djelokrug i ustrojstvo Ministarstva uprave kao i organizaciju sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave, a razgovaralo se i o etičkom sustavu vrijednosti u državnim tijelima.

Zadovoljan dosadašnjom suradnjom između dvije zemlje, državni tajnik Premijerskog nadzornog tijela Rumunjske Constantin Robu je uz zahvalu za organizaciju posjeta, prenio i pozdrave predsjednice Vlade Rumunjske Viorice Dăncile kao i poziv njenog zamjenika i ministra regionalnog razvoja i javne uprave Vasilea-Daniela Suciua ministru uprave Lovri Kuščeviću za  posjet Rumunjskoj.
 

Pisane vijesti