Studijski posjet predstavnika Vladinog ureda Somogy županije Ministarstvu uprave

  • Slika /slike/2018/07 srpanj/20180706_090950.jpg
  • Slika

U petak, 6. srpnja 2018. godine, Ministarstvo uprave posjetili su sudionici projekta „Suradnja između javnih uprava u prekograničnim područjima Hrvatske i Mađarske radi pružanja boljih usluga građanima“.

Projekt „Suradnja između javnih uprava u prekograničnim područjima Hrvatske i Mađarske radi pružanja boljih usluga građanima“, pod akronimom „CATCH“, odobren je unutar Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. - 2020..

Glavni korisnik projekta „CATCH“ je Vladin ured Somogy županije, a korisnici s hrvatske strane su Ured državne uprave u Međimurskoj županiji i Ured državne uprave u Osječko - baranjskoj županiji.

Glavni cilj projekta je uspostavljanje strukturirane suradnje između javnih uprava u prekograničnom području i razvijanje te poboljšanje prekograničnih postupaka suradnjom javnih uprava.
Izravna ciljna skupina projekta su državni službenici koji rade u javnim upravama Hrvatske i Mađarske. Indirektne ciljne skupine projekta su građani i poduzeća, koji će imati koristi od poboljšane suradnje javnih uprava na obje strane granice putem bolje dostupnosti javnih usluga, te učinkovitijih i transparentnijih postupaka javne uprave.
Projekt predstavlja novi pristup javnim uslugama korištenjem nove generacije alata informacijske tehnologije i njime se nastoji povećati korištenje elektroničkih obrazaca i razmjene podataka putem elektroničkih sredstava. Jedan od ciljeva je revidirati nekoliko postupaka tijela javne vlasti i provjeriti koja su praktična rješenja koja čine postupke jednostavnijima (uključujući npr. podnošenje zahtjeva bez putovanja u susjednu zemlju), kako bi bolje služili građanima i tvrtkama i kako bi se poboljšala razmjena informacija između javnih uprava (npr. razmjena e-obrazaca).

Studijski posjet Hrvatskoj održan je u organizaciji Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji i Ureda državne uprave u Osječko - baranjskoj županiji, uz podršku Ministarstva uprave kao domaćina drugog dana studijskog posjeta u Zagrebu. Sudionici studijskog posjeta bili su predstavnici Vladinog ureda Somogy županije.

Gospođa Katica Prpić, državna tajnica Ministarstva uprave u uvodnom obraćenju pozdravila je sve nazočne i zaželjela im je ugodan boravak u Ministarstvu uprave. Nazočne je pozdravio i gospodin Branimir Posavec, predstojnika Ureda državne uprave Međimurske županije nakon kojeg su službenici Ministarstva uprave prezentirali stručne prezentacije predstavnicima Vladinog ureda Somogy županije.

Pisane vijesti