Posjet izaslanstva Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu skrb Narodne Republike Kine

Državni tajnik Ministarstva uprave, g. Pavao Matičić sa suradnicima primio je 26. rujna 2011.  izaslanstvo Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu skrb Narodne Republike Kine, na čelu sa zamjenikom ministra i zamjenikom ravnatelja kineskog Državnog zavoda za državne službenike g. Yangom Shiqiuem. 

Državni tajnik Ministarstva uprave, g. Pavao Matičić sa suradnicima primio je 26. rujna o.g.  izaslanstvo Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu skrb Narodne Republike Kine, na čelu sa zamjenikom ministra i zamjenikom ravnatelja kineskog Državnog zavoda za državne službenike g. Yangom Shiqiuem.
Cilj posjeta kineske delegacije bilo je upoznavanje s pravnim i institucionalnim okvirom državne uprave u Republici Hrvatskoj te upravljanje sustavom državnih službenika.

Kineski su gosti pokazali posebno zanimanje za sustav plaća, nagrađivanja i promicanja državnih službenika te nadležnost pojedinih tijela državne uprave u sustavu upravljanja ljudskim potencijalima. Posjetili su Centar za stručno osposobljavanje i usavršavanje službenika gdje su im predstavljeni programi izobrazbe, a zanimali su se i za  programe u svezi sa suzbijanjem korupcije i sukoba interesa te  javnog pristupa informacijama, kao  i za ulogu i izobrazbu povjerenika za etiku. 
Na kraju susreta zamjenik ministra i zamjenik ravnatelja kineskog Državnog zavoda za državne službenike g. Yang Shiqiu zahvalio je na prijemu i izlaganjima o temama koje su bile predmetom susreta, te predložio kao moguće oblike buduće suradnje razmjenu posjeta visokih dužnosnika Ministarstva, sudjelovanje na seminarima te razmjene iskustava iz sustava državne uprave dvije zemlje. 

 

Stranica