Održana 129. sjednica Vlade Republike Hrvatske

Slika /Sjednica Vlade/129 sjednica Vlade/32317325418_09c824817a_o.jpg

U Banskim dvorima održana je 129. sjednica Vlade. Na otvorenom dijelu raspravljene su 24 točke dnevnog reda, među kojima i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Vladi Republike Hrvatske, s Konačnim prijedlogom zakona

Obrazlažući Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Vladi Republike Hrvatske, ministar uprave Lovro Kuščević pojasnio je da, sukladno Zaključku Vlade o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, instituta, zaklada, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, od 2. kolovoza 2018. godine, Ured za razminiranje preuzima Ministarstvo unutarnjih poslova, a Ured za suzbijanje zlouporabe droga preuzima Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Stoga je, dodao je ministar, potrebno brisati Ured za razminiranje i Ured za suzbijanje zlouporabe droga iz Zakona o Vladi Republike Hrvatske kojim su osnovani.

Za provedbu Zakona nije potrebno osigurati dodatna sredstva u državnom proračunu.

Na sjednici Vlade prihvaćeno je i Izvješće o uvidima u potpise birača koji su proglašeni neispravnim odnosno nevažećim iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „Narod odlučuje“ o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“ te je prihvaćen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu uprave za sklapanje dodatka Ugovoru o obavljanju poslova operativnog vođenja Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava unutar sustava e-Građani.

Foto: Vlada RH
Tekst: Vlada RH/MURH

Pisane vijesti