Održan sastanak radi učinkovitije provedbe službeničkog zakonodavstva

  • Slika /slike/08.02.2017. - naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika

Ovo je prvi u nizu konzultativnih sastanaka koje će organizirati Uprava za službeničke odnose.

Dana 08. veljače 2017. godine održan je, u organizaciji Sektora za službenički sustav Ministarstva uprave, konzultativni sastanak s predstavnicima jedinica nadležnih za ljudske potencijale u tijelima državne uprave i stručnih službi i ureda Vlade Republike Hrvatske na temu provedbe službeničkog zakonodavstva.
 
Uvodno prisutne je pozdravila  državna tajnica Marina Pinjagić Telak koja je iskazala zadovoljstvo velikim odazivom koji je ujedno i rezultat potrebe službenika u tijelima državne uprave za razmjenom iskustva u području provedbe službeničkog zakonodavstva. Državna tajnica Pinjagić Telak naglasila je da je ovo prvi u nizu konzultativnih sastanaka koje  će organizirati Uprava za službeničke odnose u svrhu učinkovitijeg  i jednoobraznog postupanje državnih tijela u provedbi instituta službeničkog zakonodavstva .
 
Načelnica Sektora za službenički sustav Sanda Pipunić uvodno je  istaknula bitne upute za pisanje pravilnika o unutarnjem redu, dok je  voditeljica Službe za upravljanje i razvoj ljudskih potencijala u državnoj službi Andreja Bakula naglasak stavila na izradu plana prijama u državnu službu te ocjenjivanje državnih službenika, koje je u tijeku. Tijekom sastanka razgovaralo se i odgovaralo na pitanja vezana i za druge institute poput: planiranja i provedbe postupka zapošljavanja službenika, napredovanja, premještaja.
 
I na ovaj način, Ministarstvo uprave radi na osnaživanju kapaciteta tijela državne uprave u upravljanju i usmjeravanju ljudskih potencijala i poslovnih procesa neophodnih za realizaciju planiranih zadaća iz strateških dokumenata i akcijskih planova, u cilju uspješne provedbe reformskih mjera.


 

Pisane vijesti | Službenički sustav