Nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. dr. Hendrika Jana Voskampa

  • Slika /slike/2019/02 veljača/NjE. veleposlanik dr. Hendrika Jana Voskampa/2.jpg
  • Slika

Ministar uprave Lovro Kuščević primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. dr. Hendrika Jana Voskampa.

Na sastanku su ministar i veleposlanik istaknuli dobre odnose među zemljama te je ministar Kuščević naglasio kako Hrvatska kontinuirano radi na jačanju suradnje s Kraljevinom Nizozemskom.

Ministar uprave predstavio je nizozemskom veleposlaniku projekte na kojima radi Ministarstvo uprave te su se obje strane složile kako postoji potencijal za realizaciju projekata na području digitalizacije javne uprave. Razgovaralo se i o lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj te je ministar Kuščević detaljnije pojasnio projekt Optimizacije sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave. Također, tema susreta bila je i priprema hrvatske administracije za predsjedanje Vijećem Europske unije od 1. siječnja 2020. godine.

Ministar uprave Kuščević zahvalio se na posjetu veleposlaniku te je zaželio ugodan boravak u Hrvatskoj i uspješnu daljnju suradnju.Pisane vijesti