Ministar uprave Lovro Kuščević sastao se s ministrima Republike Mađarske u Budimpešti

Slika /slike/2018/09 rujan/Mađarska/Mađarska.jpg

Ministar uprave Lovro Kuščević boravio je u službenom posjetu Mađarskoj od 22. do 24. rujna gdje se susreo s ministrima Republike Mađarske i veleposlanikom Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Tijekom prvog dana, ministar Kuščević sudjelovao je na sastanku s ministrom ljudskih resursa Mađarske Miklosom Kaslerom te ministrom unutarnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom.

Uvodno su ministri iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Hrvatske i Mađarske, posebno u području teritorijalne suradnje u sklopu programa Europske unije, a čiji je cilj promicanje i unapređenje gospodarske i društvene kohezije.

Ministar Kuščević upoznao je kolege ministre s brojim projektima Ministarstva uprave i Vlade Republike Hrvatske, a kojima je cilj digitalizacija postupaka koje pruža javna uprava. Među ostalim je spomenuto i skoro ugovaranje projekta e-Poslovanje koje će uvelike olakšati i pojednostaviti  administrativne procedure poslovnim subjektima.

Nadalje, u odnosu na temu službeničkih odnosa ministar unutarnjih poslova Mađarske istaknuo je da su u Mađarskoj prava policijskih službenika uređena posebnim zakonom. Ministar Kuščević ukratko je predstavio buduće promjene službeničkog zakonodavstva u Republici Hrvatskoj. Također, istaknuo je kako Ministarstvo uprave radi na Uredbi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi kojom će se razraditi sustav ocjenjivanja i napredovanja službenika na način da se nagrađuju zaista zaslužni.

Zaključno je dogovoreno da će se organizirati radni sastanak na stručnoj razini i razmijeniti iskustva iz područja digitalizacije i uređenja službeničkih pitanja.

Pisane vijesti