Ministar Malenica: Vlada RH kroz ESF fond povećava kvalitetu javne uprave

  • Slika /slike/2020/03 Ožujak/MRMS/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Danas je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji Državne škole za javnu upravu“.

Ugovor je vrijedan više od 14 milijuna kuna, od čega se 12 milijuna kuna sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca a osnovni cilj je jačati kapacitete državne i javne uprave kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti sustava edukacija uspostavom funkcionalne platforme za e-učenje.

Platforma će omogućiti brzu online prijavu polaznika, kvalitetnije planiranje i organizaciju programa izobrazbe, smanjenje troškova fizičkog dolaska na edukacije, centralno upravljanje korisnicima, sadržajima, izvještajima i sl.

Ministar Malenica, prilikom potpisivanja ugovora, osvrnuo se na značaj projekta dodavši da će projekt podići kvalitetu rada u državnoj upravi.

„Ovaj projekt nam je izrazito važan za razvoj kompetencija zaposlenih u javnoj i državnoj upravi, kao i za daljnji razvoj kompetencija, odnosno projekt cjeloživotnog usavršavanja" rekao je Malenica.

Tom prilikom, ministar Malenica istaknuo je kako Ministarstvo uprave provodi projekt Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi, te kako je ovaj projekt dokaz da sustavno razvijamo kvalitetu zaposlenih u javnoj upravi.

„Cilj je uz daljnju digitalizaciju sustava, efikasnija i transparentnija javna uprava, jer će upravo kvalitetniji i obrazovaniji zaposlenici pružiti bolju uslugu“, kazao je ministar uprave.

Ministar Aladrović istaknuo je kako će se provedbom projekta osigurati usklađivanje izobrazbe državnih i javnih službenika sa strateškim ciljevima, mjerama i politikama Vlade Republike Hrvatske.

„Za projekte reforme javne uprave osigurano je gotovo 800 milijuna kuna uz Europskog socijalnog fonda“, izjavio je ministar Aladrović te pojasnio kako je ovo drugi ugovor Državne škole za javnu upravu za operacije koje će pridonijeti gospodarskom i održivom razvoju hrvatskog društva pružanjem javnih usluga na pouzdan, predvidljiv i društveno odgovoran način.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministar uprave Ivan Malenica, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i ravnatelj Državne škole za javnu upravu Rudolf Vujević.

foto: mrms.gov.hr

 

Pisane vijesti