Ministar Malenica na konferenciji „Post COVID 19 – digitalna zdravstvena budućnost Europe - od dijeljenja do osnaživanja“

​Ministar uprave dr.sc. Ivan Malenica sudjelovao je na virtualnoj konferenciji „Post-COVID-19 digitalna zdravstvena budućnost Europe - od dijeljenja do osnaživanja" koja je održana u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. 

Sudjelujući na panelu ministar je predstavio „Andriju – digitalnog asistenta“ kao primjer dobre prakse u području digitalizacije tijekom pandemije COVID-19. 

Naglasio je da je Andrija nastao kao odgovor na potrebu za kvalitetnom suradnjom države, Ministarstva zdravstva te građana Republike Hrvatske. 

„Kreiranjem Andrije željeli smo rasteretiti epidemiološke službe koje su dnevno imale preko 50.000 upita, a istovremeno su morali raditi i na preporukama i mjerama. Andrija je odgovorio na više od 860 tisuća pitanja zabrinutih građana koji su bili vrlo zadovoljni njegovom uslugom“, istaknuo je ministar Malenica.

Uz Andriju, ministar je predstavio i e-Propusnice koje je Ministarstvo u suradnji  sa Stožerom za civilnu zaštitu u samo nekoliko dana uveo kako bi se građanima, unatoč restrikcijama, iz opravdanih razloga omogućilo napuštanje prebivališta.
 

Pisane vijesti