Ministar Malenica na hrvatsko-francuskim upravnim danima u Splitu

  • Slika /slike/2019/09 Rujan/Split/a.jpg
  • Slika
  • Slika

Pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave, a u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Državnog savjeta RH, Visokog upravnog suda RH i Centra za europsku dokumentaciju i istraživanja održani su hrvatsko–francuski upravni dani, temom posvećeni predsjedanju Hrvatske EU-om.

Tijekom pozdravnog govora ministar uprave Ivan Malenica naglasio je važnost razmjene iskustva između hrvatskih i francuskih stručnjaka i znanstvenika, sveučilišta i državnih institucija.
 
„Osjećam se obveznim istaknuti kako su hrvatsko – francuski upravnopravni dani, savjetovanje visoke stručne i znanstvene razine, jedno od najznačajnijih pravnih događanja u Republici Hrvatskoj. Na zadovoljstvo pravne, ali i šire javnosti održavaju se već 13. godinu zaredom, što je pokazatelj kako zanimljivosti i životnosti tema koje se na njima obrađuju tako i ugleda institucija i stručnjaka koji ovdje izlažu“, kazao je ministar.
 
Istaknuto je kako se u okviru ovogodišnje teme „U susret 2020.: Predsjedanje Republike Hrvatske Europskom unijom“, obrađuju vrlo aktualna pitanja od značaja za hrvatsko upravno pravo i javnu upravu, a osobito za prvu polovicu 2020. godine kada Republika Hrvatska na šest mjeseci predsjeda Europskom unijom.
 
Prema riječima ministra Malenice dosadašnjim pomnim izborom tema francuski i hrvatski znanstvenici i stručnjaci, sustavno afirmiraju pravno područje upravnog prava, pokazujući njegovu stvarnu ulogu u suvremenom nacionalnom i europskom pravu.
 
Nakon govora ministar je održao i prezentaciju na temu „Prilagodbe hrvatske uprave Europskoj uniji“.
 

Pisane vijesti