Ministar Lovro Kuščević preuzeo dužnost u Ministarstvu uprave

Slika /slike/2017/13.06.2017.- primopredaja.jpg
Državni tajnik Darko Nekić danas je ministru Lovri Kuščeviću uručio  Izvješće o radu Ministarstva uprave u proteklom razdoblju, čime je i službeno ministar Kuščević preuzeo novu dužnost ministra uprave. Prilikom primopredaje državni tajnik Nekić je čestitao novoimenovanom ministru uprave kazavši kako će i dalje nastaviti raditi na razvojnim projektima. U izjavi za medije ministar Kuščević je istaknuo kako će s jednakim žarom obnašati i dužnost ministra uprave, kao što je obnašao ministra graditeljstva i prostornoga uređenja.

 „Državna uprava mora biti servis građanima i poduzetnicima. U tom smjeru,  Ministarstvo uprave će nastavit raditi na uključivanju novih usluga u sustav e-Građani  te uspostavit sustav e-Poslovanje, kako bi građanima odnosno poduzetnicima omogućili jednostavnu i brzu komunikaciju s javnom upravom. Također, zalagat ću se za decentralizaciju, kako funkcionalnu tako i fiskalnu kako bi jedinice lokalne i regionalne samouprave bile u mogućnosti neposredno pružati usluge našim građanima", kazao je ministar Kuščević prilikom preuzimanja dužnosti. 

Naglasio je kako će misao vodilja u daljnjem radu biti prije svega dobrobit hrvatskih građana i projekti za razvoj Republike Hrvatske.  


Pisane vijesti