Ministar Kuščević: Uredi državne uprave na usluzi građanima

  • Slika /slike/2018/03 ožujak/6 ožujka/Sastanak - UDU.jpg
  • Slika

U Ministarstvu uprave održan je radni kolegij sa dvadeset predstojnika Ureda državne uprave na kojem je ministar uprave Lovro Kuščević predstavio program Vlade RH i Ministarstva uprave koji se provodi.

Ministar Kuščević od predstojnika Ureda državne uprave zatražio je puni angažman na projektima i u obavljanju svih zadaća. 

„Svi javni službenici moraju biti na raspolaganju građanima i poduzetnicima, a Ministarstvo uprave će na tom putu dati punu stručnu i logističku pomoć kako bi se ti ciljevi ostvarili“, naglasio je Kuščević.
 
Predstojnici Ureda državne uprave komentirali su i iznosili problematiku koja tišti njihove urede te su se složili kako su ovakvi sastanci korisni kako bi se komunikacija između Ureda državne uprave i ministarstava poboljšala i unaprijedila.
 
Ministar je naglasio kako su upravo Uredi državne uprave ogledala i produžena ruka Vlade Republike Hrvatske u  kontaktu s građanima.
 
„Želja Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva uprave je učinkovitija državna uprava koja će biti na usluzi svim poduzetnicima i građanima“, kazao je Kuščević.
 
Tijekom sastanka predana je i dokumentacija predstojnici Ureda državne uprave Sisačko-moslavačke županije koju je donio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tijekom svog posjeta Republici Hrvatskoj.
 
U želji da se ostvari bolja komunikacija i ojača integritet Ureda državne uprave, ministar je formirao tim koji će biti zadužen za logistiku i komunikaciju između ministarstava i Ureda državne uprave, a na čelu tog tima imenovana je državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.
 
Radnom sastanku nazočili su i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar koji su predstojnike Ureda državne uprave upoznali s tematikom iz svoga djelokruga rada.

Pisane vijesti