Ministar Kuščević u Tallinnu: Hrvatska snažno podupire razvoj jedinstvenog digitalnog tržišta

Slika /slike/2017/ministar i bernard.jpg

Ministar uprave Lovro Kuščević sudjeluje na konferenciji pod nazivom 2. Ministarski sastanak o digitalnoj ekonomiji koja se održava u Tallinnu, u organizaciji Estonskog predsjedništva Vijećem EU.

Tijekom svog obraćanja ministar Kuščević je naglasio kako Republika Hrvatska snažno podupire napore Europske komisije u pripremi jedinstvenog digitalnog tržišta u kojem će digitalizirana uprava imati ključnu uloge u omogućavanju boljeg pristupa proizvodnji i uslugama,  te pravednijim uvjetima za sve sudionike na tržištu.

„Kroz kooperaciju između zemalja članica EU-a i istočnih zemlja partnera omogućit će se povećanje jedinstvenog digitalnog tržišta koje će donijeti rast, otvaranje novih radnih mjesta, ekonomski razvoj i stabilnost – što u konačnici dovodi do boljeg životnog standarda svih država“, istaknuo je ministar Kuščević.

Uz ministra Kuščevića, na konferenciji sudjeluje i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za digitalno društvo Bernard Gršić. Nastavno na 1. Ministarski sastanak koji je održan u lipnju 2015. godine usvajana je i  deklaracija „Second Eastern Partnership Ministerial Meeting on the Digital Economy“, a tijekom boravka u Tallinnu ministar Kuščević će potpisati i „Talinsku deklaraciju eGovernment“.

Na konferenciji sudjeluju ministri članica Europske unije, delegati zemalja partnera, predstavnici relevantnih regulatornih vlasti, internacionalnih financijskih institucija i predstavnici mreže za istraživanje i edukaciju, kao i predstavnici privatnog sektora i udruga.
 
 

Pisane vijesti