Ministar Kuščević održao sastanak sa gradonačelnikom Frankovićem

Slika /slike/2019/03 ožujak/Franković/Franković.jpg

Ministar Lovro Kuščević u službenom je posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je održao nekoliko sastanaka.

Ministar uprave Republike Hrvatske Lovro Kuščević na današnjem je sastanku obavijestio dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića  o procesima decentralizacije koju provodi Vlada RH, a po pitanju prenošenja ovlasti s Ureda državne uprave na Dubrovačko-neretvansku županiju.
 
Prema prijedloga Zakona o sustavu državne uprave, usvojenom na 149. sjednici Vlade, predviđeno je povjeravanje poslova državne uprave županijama kao prvostupanjskim tijelima državne uprave u jedinicama područne (regionalne) samouprave. Radi se o preko 200 poslova, kao što su kategorizacija apartmana, otvaranje obrta, izvlaštenja i slično.
 
Prema riječima ministra Kuščevića ovaj Zakon trebao bi biti usvojen u lipnju i stupiti na snagu s prvim danom iduće godine.
 
''Ova izmjena je vrlo bitna s obzirom da će Dubrovačko-neretvanska županija dobiti brojne ovlasti te će, siguran sam, ta decentralizacija u mnogome pomoći u bržem rješavanju postupaka i procedura. Županija na ovaj način dobiva značajnu administrativnu funkciju'', rekao je gradonačelnik Franković u ovoj prigodi.

Izvor: dubrovnik.hr 

Pisane vijesti