Ministar Kuščević na proslavi Dana Šibensko-kninske županije

  • Slika /slike/2019/05 Svibanj/Dan Šibensko-kninske županije/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar uprave Lovro Kuščević kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prisustvovao je svečanom obilježavanju Dana Šibensko-kninske županije.

Prigodnim riječima na svečanosti obratio se župan Goran Pauk, koji se osvrnuo na značajnije županijske projekte u proteklom periodu, uz najavu budućih koje tek treba realizirati u 2019. godini.

“U protekloj godini želim izdvojiti dvije činjenice koje su obilježile naše djelovanje u Županijskoj upravi, a to su proračunska stabilnost i kontinuitet u smislu ulaganja u projekte koje smo ocijenili kao prioritetne. To je temelj svega, a stabilnost omogućuje i planiranje, ulaganje, izvršavanje obveza i zadataka koje imamo u svim djelatnostima kojima se bavimo“, istaknuo je župan Pauk čestitajući ovogodišnjim laureatima, te je svim žiteljima Šibensko – kninske županije uputio čestitke za Dan Županije.

Uz župana Pauka, prigodnim govorima obratili su se i predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić; izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar uprave Lovro Kuščević; izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev; izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, dr. sc. Vladimir Lončarević i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

„Neka izvor snage i motivacija svakom službeniku bude uvijek činiti dobro, živjeti i raditi za dobro onih s kojima živim. Samo to može ispuniti dušu zadovoljstvom. Briga za svakovrsni napredak neka vas u Županiji ne umori, nego ispuni. Neka svi vaši napori budu usmjereni da tom našem čovjeku omogućite, olakšate stvaranje obitelji, podizanje djece te dostojnu treću dob“, kazao je biskup Rogić, čestitajući svim dobitnicima županijskih nagrada i svima Dan županije.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su Gimnazija „Antuna Vrančića“ Šibenik, Gradsko društvo Crvenog križa Knin i „Lions“ klub Šibenik.

Gimnazija je nagradu Županije dobila za izniman dugogodišnji doprinos u obrazovanju generacija učenika, postignutih brojnih visokih rezultata i uspjeha učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, te članstva u Akademiji škola centralne Europe. Nagrada je uručena ravnatelju Josipu Paiću.

Grb Šibensko-kninske županije za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada posebice ublažavanja siromaštva, te djelovanja kroz socijalne programe, zaštitu zdravlja i edukaciji mladih o važnosti humanitarnog rada uručen je ravnateljici Crvenog križa Knin Anđelki Balić. 

Lions klubu Šibenik također je dodijeljen grb Šibensko – kninske županije zbog iznimnog doprinosa u organiziranju velikog broja humanitarnih manifestacija u svrhu pomaganja svima kojima je to potrebno. Grb je u ime Kluba preuzeo njegov predsjednik Ante Bašić.

U ime svih nagrađenih, riječi zahvale uputio je ravnatelj Gimnazije Antuna Vrančića Josip Paić. Inače, šibenska Gimnazija ove godine slavi 110 godina postojanja, a njeni učenici klapa Gimnazijalke i „Mala klapa“ svojim glazbenim nastupom uveličali su svečanost.

Uz brojne uzvanike i goste svečanosti su nazočili i državna tajnica u ministarstvu uprave Josipa Rimac, državni tajnik u ministarstvu kulture Ivica Poljičak i državni tajnik u ministarstvu branitelja Ivan Vukić.

Izvor: Šibensko-kninska županijaPisane vijesti