Ministar Kuščević na otvorenju radova izgradnje obilaznice naselja Ložišća na otoku Braču

  • Slika /slike/2019/04 travanj/Brač/Brač3.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar uprave Lovro Kuščević i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prisustvovali su svečanom otvorenju radova na izgradnji obilaznice naselja Ložišća na otoku Braču.

„Zahvaljujući Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, konačno je došao dan kada ćemo započeti s realizacijom ovog dugo pripremanog projekta u Općini Milna“, rekao je ministar uprave.

Dodao je kako projekt  predstavlja dodatni resurs za razvoj turizma na otoku Braču kao i ostalih usluga važnih za otočno stanovništvo.

„Ponosan sam kako je upravo ova Vlada čiji sam član odlučila investirati gotovo 40 milijuna kuna u otok Brač“, istaknuo je Kuščević izrazivši nadu kako će projekt biti gotov za 18 mjeseci.

Projekt je ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna, a navedenim sredstvima će se izgraditi obilaznica naselja Ložišća u duljini od 1,56 km.

„Izgradnjom ove prometnice rješavamo prometni čep u samom središtu ovog bračkog mjesta. Riječ je o projektu koji svojom veličinom i vrijednošću možda i nije usporediv s nekim drugim projektima, no on za ove ljude ovdje znači uistinu mnogo, i zato sam došao danas na Brač“, rekao je ministar Butković te istaknuo kako će danas obići i druga otočna mjesta i razgovarati o investicijama, poput izgradnje kružnih tokova i rješavanja određenih prometnica."

Nakon otvorenja radova u Općini Milna, ministri su sa suradnicima posjetili i novoizgrađeni dio luke Pučišća, projekt Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije vrijedan 14.62 milijuna kuna.

Tijekom posjete Općini Postira predstavljen im je projekt proširenja istočne obale i dogradnje zapadnog gata u luci Postira vrijedan sedam milijuna kuna.

U Općini Pučišća obišli su Klesarsku školu u koju je do sada investirano 2.5 milijuna dok im je u Općini Nerežišća  predstavljen  projekt izgradnje županijske ceste.


 

Pisane vijesti