Ministar Kuščević na konferenciji „Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj“

  • Slika /slike/2019/06 Lipanj/Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u HrvatskojNovi direktorij/3a.png
  • Slika

Danas je u Rijeci održana konferencija „Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj“, povodom otvaranja projekta Providentia Studiorum Iuris.

Cilj projekta je pridonijeti unaprjeđenju kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj izradom standarda kvalifikacije uvođenjem suvremenih programskih rješenja te unaprjeđenjem sustava osiguravanja kvalitete i nastavničkih kompetencija za poučavanje usmjereno na studenta.
 
Ministar uprave Lovro Kuščević tijekom svog predavanja izrazio je zadovoljstvo nastojanjima pravnih fakulteta u Hrvatskoj na kontinuiranom podizanju kvalitete studiranja te naglasio važnost pripremanja znanja i vještina studenata aktualnim zahtjevima tržišta rada.
 
„Ministarstvo uprave prepoznalo potrebu uvođenja specijalizacija već za vrijeme studiranja na pravnim fakultetima u sklopu projekta Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi“, naglasio je ministar Lovro Kuščević.
 
Riječ je o projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna koji je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.
 
Istaknuta je neophodnost suradnje fakulteta i poslodavaca.
 
„Poslodavci, uključujući i javnu upravu, trebaju prepoznati koje kadrove trebaju zapošljavati, a fakulteti trebaju prilagoditi nastavni program potrebama tržišta rada. U konačnici, rezultat bi bio kvalificirani diplomanti s gotovo trenutnom zapošljivošću nakon završenog fakulteta i efikasnija javna uprava“, zaključio je ministar Kuščević.
 

Pisane vijesti