Ministar Kuščević: Kritike MMF-a dobronamjerne, Vlada upravo radi na racionalizaciji državne uprave

Ministar uprave Lovro Kuščević nazvao je u četvrtak dobronamjernima kritike MMF-a prema kojima treba racionalizirati državnu upravu, ustvrdivši da Vlada upravo radi na tome.

„Slažem se da treba racionalizirati državnu upravu i poslovanje, međutim Vlada upravo na tome radi, ne zaboravite da smo u trećem krugu porezne reforme, da smo rasteretili za nekoliko milijardi hrvatske građane, jedinice lokalne i regionalne samouprave, da BDP raste i da su se i prognoze financijskog rasta povećale”, rekao je novinarima ministar ispred zgrade Vlade.

Na tvrdnju kako mora priznati da nitko nema hrabrosti srezati za određen broj koliko to MMF traži, Kuščević je rekao da se to ne može napraviti na način „evo sad ćemo odrezati 10, 20, 30 posto”.

„Ministarstvo uprave upravo radi na nizu projekta kojima je cilj racionalizacija javne uprave, ali ti projekti moraju dati rješenje u kojoj upravi, koliko ljudi, na kojim djelatnostima tko će preuzeti te poslove, a digitalizacija će sama po sebi dovesti do racionalizacije”, zaključio je.

Na napomenu kako kritika govori da trebaju biti ambiciozniji rekao je da su kritike dobronamjerne te će ih dobro proučiti i analizirati.

No, dodao je, kako on dobro zna što Vlada radi i izvrsno zna što radi Ministarstvo uprave i da se u tom pravcu to kreće. Upitan je li ambiciozan rekao je da daje sve od sebe kako bi ostvario prisegu koju je dao u Hrvatskom saboru.

Izvor: Vlada/Hina

Pisane vijesti