Ministar Kuščević i gradonačelnik Krstulović Opara potpisali Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke

  • Slika /slike/2018/03 ožujak/26 ožujka/Grad Split  - Ministarstvo uprave (2).jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar uprave Lovro Kuščević i gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara potpisali su danas Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke.

Riječ je o provođenju projekta kojim su sva javnopravna tijela dužna po službenoj dužnosti pribavljati podatke o građanima iz državnih matica. Sporazumom je Grad Split dobio pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih te registar životnih partnera.

Ovim sporazumom olakšat će ostvarenje prava u gradskim službama jer će službenici imati pristup bazama pa navedene dokumente neće potraživati od građana. Tako će se ubrzati procedura, a građani će uštedjeti vrijeme i novac.

Gradonačelnik i ministar su tijekom susreta razgovarali i o podizanju učinkovitosti javne uprave i doprinosu grada u tome.

Ministar Kuščević predstavio je projekte vrijedne više od 500 milijuna kuna koje provodi Ministarstvo uprave, a koji se odnose na podizanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave.

Kuščević je kao najvažniji projekt izdvojio CDU – Centar dijeljenih usluga kojim će se osigurati pouzdana i skalabilna IKT infrastruktura svim javnim tijelima. Isto tako bit će omogućena zajednička aplikativna rješenja koja će moći koristiti sva javna tijela.

"Projekt CDU omogućit će značajne uštede u osiguravanju i nabavci hardware-a i aplikacija", rekao je ministar uprave.  

Gradonačelnik Krstulović Opara rekao je kako je Grad Split spreman sudjelovati u svim projektima koje provodi Ministarstvo uprave, a koji vode prema digitalizaciji javne uprave.

Pisane vijesti