Ključ reforme javne uprave je upravljanje ljudskim potencijalima

Slika /slike/2018/04 travanj/Ministar.jpg

Danas je u hotelu Esplanade Zagreb održan poslovni doručak na temu “Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi – ključ reforme javne uprave” u organizaciji Ministarstva uprave i konzultantsko-revizorske tvrtke Ernst&Young Savjetovanje d.o.o..

Glavni cilj poslovnog doručka bilo je ostvarivanje što bolje buduće suradnje i omogućavanje funkcioniranja moderne javne uprave za dobrobit građana, poduzetnika i ostalih korisnika usluga javne uprave kroz razmjenu iskustava javnog i privatnog sektora.

Tijekom svog govora, ministar uprave Lovro Kuščević rekao je kako je korisno da predstavnici javnog i privatnog sektora koriste dobra međunarodna znanja.
 
„Estonija nam može biti primjer glede organizacije javne uprave, naročito digitalizacije. Ima stvari koje Hrvatska može ponuditi Estoniji i u kojima smo mi bolji. U svakom slučaju, pozdravljam našu suradnju koja je već započela prije nekoliko mjeseci i vjerujem kako će se ona i nastaviti“, kazao je ministar.
 
„Držim kako je posao državnog službenika čast i ponos Republike Hrvatske te kako svaki službenik i dužnosnik treba biti ogledalo Republike Hrvatske, na raspolaganju svojim sugrađanima, poduzetnicima i obrtnicima, a samim time i dati svoj maksimum, raditi i opravdati povjerenje koje im je dano. Državna služba trebala bi biti motor razvoja, rasadnik novih ideja, a ne ono što nerijetko je, kočnica u razvoju i realizaciji projekata naših poduzetnika i obrtnika“, nastavio je Kuščević.
 
Ministar je rekao kako je Vlada Republike Hrvatske krenula u pravcu poboljšavanja sustava ocjenjivanja službenika: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava izradilo je nacrt prijedloga Zakona o plaćama u državnim službama, a Ministarstvo uprave čekaju i dvije velike uredbe: Uredba o nazivima i koeficijentima radnih mjesta i Uredba o sustavu ocjenjivanja.
 
„Danas imamo 64 opća radna mjesta i 476 posebnih. Želja nam je sve to svrstati u 13 platnih razreda i 12 stupnjeva koji bi određivali buduću plaću službenika, a samim time bi službenici zadržali koeficijente koje danas imaju“, naveo je ministar.
 
Ocjenjivanje bi išlo krajem godine, a uvelo bi se nekoliko novina u sustavu ocjenjivanja, objasnio je ministar dodavši kako je danas ocjenjivanje isključivo na čelniku tijela. Novom uredbom u ocjenjivanju će sudjelovati čelnik tijela, kolege, korisnici usluga i mjerljivi rezultati rada kao što su primjerice broj izdanih rješenja.
 
„Zbroj te četiri ocjene trebao bi dati maksimalno realnu ocjenu, a nakon te ocjene službenik napreduje ili nazaduje u platnom razredu. Za one koji budu iznad prosjeka namjerava se bonusom na kraju godine stimulirati njihov uspjeh, i to u vidu plaće od 0,5 do 1 ili 1,5%, ali to će ovisiti o pregovorima sa sindikatima i financijskim mogućnostima proračuna“, najavio je Kuščević.
 
Kuščević je rekao kako ima tri cilja razvoja Ministarstva uprave: uvođenje kvalitete i kompetencija u javnu upravu, decentralizacija i digitalizacija.
 
Ministar je istaknuo dva ugovorena projekta, a to su projekti „Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi" i "Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu Republike Hrvatske".
 
„Cilj nam je što je više moguće poslovnih procesa u Republici Hrvatskoj analizirati i vidjeti gdje se poslovi preklapaju kako bi se napravio bolji sustav upravljanja i decentralizacija.
 
Smatram kako država mora formirati sustav i zakonski odrediti kakav sustav želi. Tu će puno pomoći digitalizacija“, objasnio je Kuščević te je dodao kako Ministarstvo uprave priprema nekoliko projekata po pitanju digitalizacije: e-Pečat, e-Poslovanje, e-Potpis, Centar dijeljenih usluga - projekt koji je kruna svih projekata digitalizacije i koji imaj za cilj napraviti jednu dobru infrastrukturu kojom će se moći koristiti sva državna tijela.
 
Ministar smatra kako će se novim Zakonom o plaćama u državnoj službi kao i novim uredbama podići razina i kvaliteta rada državnih službenika što će doprinijeti pravilnom rasporedu i podijeli decentralizacije poslova.
 
„Ako uspijemo u ovom naumu mislim kako ćemo u bitnome podići kvalitetu javne uprave i  javne usluge što će doprinijeti rastu hrvatskog gospodarstva. Za to je potrebna suradnja svih državnih službenika i privatnog sektora koji će nas savjetovati i reći idemo li u dobrom pravcu, gdje griješimo i što možemo popraviti te koji procesi su loše postavljeni i kako ih možemo unaprijediti“, zaključio je ministar zahvalivši se svima na odazivu i predanom radu.

Pisane vijesti