Z-54417/14

Općinski građanski sud u Zagrebu objavljuje da je kod ovog suda zaprimljen prijedlog predlagatelja Grada Zagreba, Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada, radi otvaranja pojedinačnog zemljišnoknjižnog ispravnog postupka, koji je otvoren rješenjem od 8. prosinca 2016. Prijedlogom je zatraženo provesti navedeni postupak glede nekretnine upisane u zk. ul. br. 2185 k.o. Trnje, u vlasništvu Julke Polanšćak, Budmanijeva 11, Zagreb (u 22/40 dijela), Zlatka Polanšćaka mldb., Rapska 71, Zagreb (u 9/40 dijela) i Jasne Polanšćak mldb., Rapska 71, Zagreb (u 9/40 dijela), koja se sastoji od kuće u Zagrebu, Rapska 71 (upisane kao zk. tijelo A II), sagrađene na kčbr. 2457, zemljište pod kućom i dvor Rapska 71, pov. 125 čm u društvenom vlasništvu s upisanim pravom korištenja na temelju čl. 37. ZON za korist vlasnika zgrade opisane kao zk. tijelo A II dok na tom zemljištu postoji zgrada.
 
Svojim prijedlogom predlagatelj zahtijeva brisanje društvenog vlasništva, spajanje zk. tijela A I i A II, uz brisanje prava korištenja, uz uknjižbu prava vlasništva na navedenoj nekretnini,  pri čemu ističe kako je istu stekao eksproprijacijom (na temelju pravomoćnog rješenja Sekreterijata za građevinarstvo, komunalne i stambene poslove br. UP/I-05/3-2281/4-1978 od 18. lipnja 1980.), u svezi s čime je ekspropriranim vlasnicima isplaćena naknada, o čemu dostavlja dokumentaciju.
 
Pozivaju se sve osobe koje se protive da se upisi u zk. ul. br. 2185 k.o. Trnje isprave na predloženi način, koje smatraju da bi u zemljišnoknjižni uložak trebalo upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti ili ispraviti neki upis da stave svoje prijave ili prigovore ovom sudu pozivom na broj predmeta Z-54417/14 u roku za prijave i prigovore koji teče od 30 dana od dana objave u Narodnim novinama, jer će se nakon proteka tog roka postupak provesti i okončati na temelju činjenica utvrđenih u postupku pri čemu nije dopušten povrat u prijašnje stanje.