RZ.113/15 od 02. ožujka 2017. godine

OPĆINSKI SUD U DUBROVNIKU, STALNA SLUŽBA U KORČULI, objavljuje da je po prijedlogu predlagatelja Smiljana Radića pok. Branka, Perna 20, Kućište, OIB: 58048285742, kojeg zastupa punomoćnik Ljubomir Vranješ, odvjetnik u Zajedničkom odvjetničkom uredu Ljubomir Vranješ i Sandra Trojanović Sršen u Orebiću, za pokretanje i otvaranje pojedinačnog ispravnog postupka, pokrenut i otvoren pojedinačni ispravni postupak za:
 
- zk. ul. br. 69 k.o. Podgorje i to za čest. zem. 1198 koja po kulturi predstavlja vinograd na brigu površine 237 m2.
 
Na predmetnoj nekretnini kao vlasnik upisan je Mato Jakobljević pok. Jakova za cijelo. 
 
- zk. ul. br. 349 k.o. Podgorje i to za čest. zem. 1200 koja po kulturi predstavlja pašnjak površine 273 m2.
 
 Na predmetnoj nekretnini kao vlasnik upisan je Antun Slabić pok. Ivana za cijelo. 
 
Ovim pojedinačnim ispravnim postupkom predlagatelj predlaže da se u navedenim zemljišnoknjižnim ulošcima ispravi i provede uknjižba prava vlasništva na njegovo ime za cijelo uz prethodno brisanje tog prava sa imena uknjiženih vlasnika.  Naime, u prijedlogu navodi kako je predmetne nekretnine stekao nasljedstvom iza smrti djeda pok. Mata Radića pok. Ilije te ustupom od brata Mirka Radića.
 
Pozivaju se sve osobe koje se protive da se zemljišnoknjižni ulošci na predloženi način isprave, koje smatraju da bi u zemljišnoknjižne uloške trebalo upisati nešto što nije predloženo ili da bi trebalo izmijeniti neki upis da stave zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upis odnosno svoje prigovore u roku od 60 dana od dana objave oglasa u „Narodnim novinama“ na posl. br. RZ.113/15 jer će se kad istekne oglasom određeni rok za prijave i prigovore, smatrati da su upisi u zemljišnu knjigu u odnosu na koje neće biti podnijete prijave i prigovori, istiniti i potpun.