RZ.116/15 od 07. ožujka 2017. godine

OPĆINSKI SUD U DUBROVNIKU, STALNA SLUŽBA U KORČULI, objavljuje da je po prijedlogu predlagatelja Gorana Totića pok. Bruna iz Kune Pelješke, Kuna 22 OIB: 96568447277, kojeg zastupa punomoćnik Ivan Fabijanović, odvjetnik u Dubrovniku, Vukovarska 22, za pokretanje i otvaranje pojedinačnog ispravnog postupka, pokrenut i otvoren pojedinačni ispravni postupak za:
 
- zk. ul. br. 342 k.o. Kuna Pelješka i to za čest. zem. 801/1 koja po kulturi predstavlja vrt, na kojoj je uknjiženo pravo vlasništva na ime: 1. Poljanić-Tutić Ivan pok. Ante za 1/6 dijela, 2. Poljanić-Tutić Ivan pok. Antuna za 42/252 dijela, 3. Poljanić-Tutić Petar pok. Nika za 1/6 dijela, 4. Poljanić-Tutić Nedjeljka pok. Ante za 1/18 dijela, 5. Poljanić-Tutić Slavka pok. Ante za 1/18 dijela, 6. Fabijanović Milivoj Dinkov za 1/18 dijela, 7. Fabijanović Franka ž. Milivoja za 1/18 dijela, 8. Poljanić Srećka pok. Anta za 1/18 dijela i 9. Madirazza Nedjeljka rođ. Poljanić-Tutić za 4/18 dijela.
 
Ovim pojedinačnim ispravnim postupkom predlagatelj predlaže da se u navedenom zemljišnoknjižnom ulošku ispravi i provede uknjižba prava vlasništva na njegovo ime u cijelosti, uz prethodno brisanje tog prava sa imena uknjiženih suvlasnika za uknjiženi suvlasnički udio. Naime, u prijedlogu navodi kako je  računajući i posjed svojih pravnih prednika u neprekinutom, istinitom i poštenom posjedu te nekretnine već dulje od 50 godina, na kojoj vrši faktičnu vlast i u odnosu na koju se ponaša kao vlasnik, te da je između ostalog i dosjelošću stekao pravo vlasništva na toj nekretnini.
 
Pozivaju se sve osobe koje se protive da se zemljišnoknjižni ulošci na predloženi način isprave, koje smatraju da bi u zemljišnoknjižne uloške trebalo upisati nešto što nije predloženo ili da bi trebalo izmijeniti neki upis da stave zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upis odnosno svoje prigovore u roku od 60 dana od dana objave oglasa u „Narodnim novinama“ na posl. br. RZ.116/15 jer će se kad istekne oglasom određeni rok za prijave i prigovore, smatrati da su upisi u zemljišnu knjigu u odnosu na koje neće biti podnijete prijave i prigovori, istiniti i potpun.