RZ.114/15 od 02. ožujka 2017. godine

OPĆINSKI SUD U DUBROVNIKU, STALNA SLUŽBA U KORČULI, objavljuje da je po prijedlogu predlagateljice  Jadranke Brzica iz Kaštel Kambelovca, Pod Knježak 23, OIB: 50760604820. koju zastupa punomoćnik Davor Radić, odvjetnik u Splitu, Trg hrvatske bratske zajednice 3/b, za pokretanje i otvaranje pojedinačnog ispravnog postupka, pokrenut i otvoren pojedinačni ispravni postupak za:
 
- zk. ul. br. 358 k.o. Kuna Pelješka i to za čest. zgr. 254 koja po kulturi predstavlja Pojatu, na kojoj je uknjiženo pravo vlasništva na ime Šimunković Neven pok. Zvonimira za cijelo.
 
Ovim pojedinačnim ispravnim postupkom predlagateljica predlaže da se u navedenom zemljišnoknjižnom ulošku na označenoj čestici ispravi i provede uknjižba prava vlasništva na njezino ime za cijelo, uz prethodno brisanje upisanog prava sa imena uknjiženog vlasnika. . Naime, u prijedlogu navodi kako je isključiv vlasnik i u posjednik predmetne nekretnine, a da je u posjedu iste zajedno sa prednikom preko 50 godina.  Dalje navodi kako je njen otac Ljubo Vranješ predmetnu nekretninu kupio temeljem ugovora o prodaji i kupnji od 05. studenog 1965., no da je u navedenom ugovoru predmetna nekretnina pogrešno naznačena kao čest. zgr. 245 umjesto čest. zgr. 254 k.o. Kuna.
 
Pozivaju se sve osobe koje se protive da se zemljišnoknjižni uložaki na predloženi način ispravi, koje smatraju da bi u zemljišnoknjižni uložak trebalo upisati nešto što nije predloženo ili da bi trebalo izmijeniti neki upis da stave zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upis odnosno svoje prigovore u roku od 60 dana od dana objave oglasa u „Narodnim novinama“ na posl. br. RZ.114/15 jer će se kad istekne oglasom određeni rok za prijave i prigovore, smatrati da su upisi u zemljišnu knjigu u odnosu na koje neće biti podnijete prijave i prigovori, istiniti i potpun.