Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2017.

Slika /slike/vijesti naslovnica/roses-1229148_1280.jpg

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, podsjetnika na ženska postignuća i priznavanje izazova s kojima se i dalje suočavaju u potrazi za ravnopravnosti spolova, svim ženama upućujemo srdačnu čestitku. 

Ministarstvo pravosuđa se pridružuje institucijama i zemljama diljem svijeta u prepoznavanju uloge žena u izgradnji društva, ljudskih prava i socijalne pravde jer je postizanje rodne ravnopravnosti u svim segmentima našega društva imperativ za održivi razvoj.

Znatan napredak je postignut u osnaživanju žena kroz poboljšanje pristupa kvalitetnom obrazovanju i osposobljavanju, zapošljavanju, ali i u intenzivnijem sudjelovanju u odlučivanju na visokoj razini.
 
U Ministarstvu pravosuđa udio žena u ukupnom broju zaposlenika iznosi 58%, dok u pravosudnom sustavu (na sudovima i državnim odvjetništvima) udio žena u ukupnom broju zaposlenih premašuje i 2/3, kako pravosudnih dužnosnika, tako i službenika i namještenika.

 
Želja nam je da se na svim razinama prepozna činjenica kako žene imaju neotuđivo pravo na potpuno i ravnopravno sudjelovanje u svim sferama društva i da je prepoznavanje te činjenice važan korak prema izgradnji društva koje razumije i cijeni neraskidivu vezu između osnaživanja žena i održivog nacionalnog razvoja.




 

Pisane vijesti