Ministar Bauk na 5. godišnjoj konferenciji ReSPA-e u Skopju

Ministar Bauk prezentirao je povijest i aktivnosti Povjerenstva za sprečavanje sukoba intereasa u Republici Hrvatskoj kao jednog od glavnih instrumenta za etično djelovanje državnih dužnosnika, a u cilju zaštite javnog interesa.

Ministar uprave Arsen Bauk sudjeluje na 5.  godišnjoj konferenciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA-e) u Skopju  - Makedonija. Teme ovogodišnjoj konferenciji su: etika i borba protiv korupcije; razvoj, konkurentnost i zapošljavanje te dijalog oko budućnosti RESPA-e . Na konferenciji sudjeluju ministri i visoki dužnosnici zaduženi u provedbu reforme javne uprave iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Albanije, kao i predstavnici Europske komisije, Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) te Uprava Ujedinjenih naroda za ekonomska i socijalna pitanja (UNDESA).
 
U svom obraćanju na temu etike i sprečavanja korupcije ministar Bauk prezentirao je povijest i aktivnosti Povjerenstva za sprečavanje sukoba intereasa u Republici Hrvatskoj kao jednog od glavnih instrumenta za etično djelovanje državnih dužnosnika, a u cilju zaštite javnog interesa. Nadalje, ministar Bauk je istaknuo da je u tijeku javna rasprava o  Prijedlogu strategije razvoja javne uprave RH do 2020. godine  koja je usmjerena na reformu sustava javne uprave kroz poboljšano postupanje javnopravnih tijela, unaprjeđene upravne kapacitete i bolju organizaciju i rad javne uprave.
 
ReSPA je zajednička inicijativa zemalja Europske unije i Zapadnog Balkana s ciljem poticanja i jačanja regionalne suradnje njezinih država članica u području javne uprave. ReSPA nastoji ponuditi izvanredna, inovativna i kreativna obrazovna događanja, aktivnosti umrežavanja te usluge izgradnje kapaciteta i savjetovanja, kako bi se osiguralo da se zajedničke vrijednosti poštovanja, tolerancije, suradnje i integracije potvrđuju i provode u cjelokupnim javnim upravama u regiji.
 

Pisane vijesti | Državna uprava