Suradnja ministarstava državne uprave Hrvatske i Srbije

U razgovoru su posebno bile naglašene teme Registra zaposlenih u javnom sektoru, centralnog obračuna plaća, e-uprave, sustava agencija. 

Ministar Arsen Bauk je u četvrtak, 30. listopada, posjetio Beograd gdje se susreo s potpredsjednicom Vlade i ministricom državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Kori Udovički. U razgovoru su posebno bile naglašene teme Registra zaposlenih u javnom sektoru, centralnog obračuna plaća, e-uprave, sustava agencija, novog Zakona o općem upravnom postupku, nadzora lokalne samouprave te izbori za vijeća nacionalnih manjina koji su u Srbiji održani prije nekoliko dana dok će se u Republici Hrvatskoj održati 2015. Ministar je u razgovoru istaknuo i probleme Hrvata u Vojvodini odnosno problem njihove političke zastupljenosti na lokalnoj i nacionalnoj razini.

S obzirom da je Republika Srbija trenutno u statusu kandidata za pristupanje Europskoj Uniji, potpredsjednicu Vlade Udovički su najviše zanimali  modeli prijenosa iskustava i suradnje između ministarstava dviju zemalja u kontekstu pristupnih pregovora.

Obostrano je iskazana želja za nastavkom razgovora i brzoj posjeti potpredsjednice Udovički Republici Hrvatskoj.

Pisane vijesti | Državna uprava