Z-21897/16 od 10. listopada 2016. godine

Općinski sud u Novom Zagrebu objavljuje da je otvoren dio zemljišne knjige za k.o. Blato Novo za zemljište koje obuhvaća
 
kčbr. 4585 upisana u z.k. ul. 1040 k.o. Blato Novo
 
U skladu s odredbom čl. 180 st. 2 ZZK zatvoren je dio zemljišne knjige za k.o. Blato Staro za zemljište koje obuhvaća
 
kčbr.  1338/11 u z.k.ul. 10755 k.o. Blato staro.
 
Samo upisi u zemljišnu knjigu koja je otvorena proizvode glede nekretnina na koje se zemljišna knjiga odnosi one pravne učinke glede stjecanja, promjene, prijenosa i ukidanja prava vlasništva i ostalih knjižnih prava koji su zakonom određeni za pravne učinke upisa u zemljišne knjige.
 
Istodobno s otvaranjem zemljišne knjige otvara se ispravni postupak, pa se sve osobe koje smatraju da bi trebalo u zemljišnu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, pozivaju da stave zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upise odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u roku za ispravak koji počinje teći od dana 17. listopada 2016. a završava 20. studenoga 2016. Rok za ispravak ne može se produžiti niti se može dopustiti povrat u prijašnje stanje.
Dok ne istekne rok za podnošenja prijava i prigovora ne smatra se da su upisi u zemljišnu knjigu istiniti i potpuni.
Nepodnošenje prijave i prigovora u roku za ispravak ima za posljedicu da se nakon isteka roka za ispravak smatra da je zemljišna knjiga istinita i potpuna pa osobe koje u dobroj vjeri postupaju u povjerenje u to uživaju zaštitu.